Veiligheid-, gezondheid- en milieuplan (ook wel V&G plan genoemd),

Een veiligheid, gezondheid (en eventueel milieu) plan (V&G) beschrijft de stappen, afspraken en maatregelen die iedereen op het project moet nemen, zodat de veiligheid tijdens de werkzaamheden gewaarborgd wordt. Ook afspraken met andere partijen en eventueel gemeentelijke bepalingen staan in dit plan. Bij grotere klussen wordt er vaak nog ondersteunend  een project veiligheidsplan opgesteld met aanvullende informatie. Voordat gestart wordt met de werkzaamheden dient iedereen op de hoogte te zijn van de inhoud van het V&G plan. Het is nog beter als er een schriftelijke versie van het plan aanwezig is op locatie.vgm

Het opstellen van een V&G plan kan een ingewikkelde en tijdrovende klus zijn. Zeker als u niet goed op de hoogte bent van alle regels en richtlijnen. Span-KMV heeft ervaring in het opstellen van veiligheid, gezondheid en milieu plannen.  We houden van het  schrijven van heldere en pragmatische V&G plannen. Deze plannen zijn voor u als klant niet alleen begrijpbaar, maar vooral werkbaar.

Als u twijfelt aan uw V&G plan of niet zeker weet of u er een nodig heeft voor uw werkzaamheden vraag dan gerust advies.