Steeds vaker zien we dat een opdrachtgever gaat eisen dat uw personeel en bedrijf voldoen aan de VCA normering als u mee wilt dingen naar een opdracht. Vooral bij grotere klussen en aanbestedingen is dit simpelweg een noodzaak. Door VCA te certificeren spreekt u ook uit naar de markt dat u veiligheid, gezondheid en milieu serieus neemt en een goede partij bent om mee samen te werken. Uiteindelijk wil iedere bij een project betrokken partij hetzelfde; Snel, veilig en voor iedereen winstgevend werken.

Met het verschijnen van de laaste versie van het VCA schema heeft de PDCA cyclus zijn intrede gedaan en wordt VCA meer een managemnet systeem dan een checklist.

VCA en ISO 45001 komen zo dichter bij elkaar en wordt de stap om ook een ISO 45001 te introduceren steeds kleinet. 

Veel bedrijven zien enorm op tegen certificeren volgens de VCA of ISO 45001 norm, echter met de juiste partner en ondersteuning hoeft het helemaal niet ingewikkeld te zijn. Vooral door veiliger, bewuster te werken waarbij beter wordt gekeken naar de risico`s kan de productiviteit stijgen, terwijl de ziekteverzuim kosten dalen. Daarbij worden er door de meer procedurele manier van werken waarschijnlijk ook minder fouten gemaakt, wat ook kosten en frustratie bespaart.

Van veiliegheidsmanagement systemen wordt wel ooit verweten dat er allerlei ingewikkelde en onnodige handboeken worden geschreven die niemand wil of gaat gebruiken. mijn visie is, hou het simpel en pragmnatisch, de handboeken zijn nodig om de veiligheid te waarborgen binnen een bedrijf, maar moeten nooit een doel op zichzelf zijn. Mijn uitgangspunt is: niet certificeren omdat het noodzakelijk is, maar omdat personeel en organisatie er daadwerkelijk beter van worden.

Ik help u graag met opzetten van een VCA of ISO 45001 systeem in uw organisatie. Van eenvoudige en snelle trajecten tot en met uitgebreide trajecten, eventueel in combinatie met ISO 9001 of ISO 14001